Tervetuloa hahmosten ihmeelliseen maailmaan!

2011 jäi tämä tyttö koukkuun.

Ilman minkäänlaista käsityötaustaa tai -taitoja virkkasin ensimmäisen wannabe-palloni ja sillä tiellä ollaan.
"En ikinä osaisi"?
- Niin minäkin joskus ajattelin.

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nöyrii palvelijoit

Ensimmäiseksi kerrottakoon, että Hahmoset on siirtynyt Canon 100D:n avustuksella järjestelmäkameroiden aikaan! KYLLÄ luit oikein. Niin paljon kun arvostankin Jolla-puhelintani, loppuu hahmojen ikuistaminen sillä nyt. Hieman opettelua tuo järkkäri vaatii, mutta eiköhän kuvien taso tule blogissa kohentumaan huomattavasti. :)

Sitten on vuorossa kuva joka antaa teille käsitystä siitä, millaista näiden hahmojen tekeminen oikeastaan on. Se osoittakoon miten paljon mielikuvitusta ja uskoa omaan tekemiseen näitä tehdessä toisinaan tarvitaan. :D Ilman ohjetta tehdessä kun täytyy kaikki kokeilla ja soveltaa itse.
Vai tunnistatko sinä kuvasta tämänkertaisen sankarin? Olen jo pitkään haaveillut kokeilevani TOOOOSI ison hahmon virkkaamista. (Siis sellaista halittavan pehmolelun kokoluokkaa.) Ja tämä rakasrakas hahmo on myös odottanut toteutumistaan kauan.
Tai siis, jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin olen minä sen jo kerran harrastuksen alkuaikoina tehnytkin, mutta lopputulos oli sen verran karmaiseva ettei se omaa postaustaan ansainnut. :D

(Enkä kehtaa siitä kuvaa tähänkään laittaa. Mikäli kiinnostaa, voit bongata pikkuriikkisen kuvan siitä melko alkupäästä viidenkymmenen hahmon kollaasia)

ASIAAN! Kyseessä on siis Harry Potterista tuttu, sympaattinen
Dobby kotitonttu (Dobby the house-elf)

"Dobby has got a sock," said Dobby in disbelief. "Master threw it, and Dobby caught it, and Dobby -- Dobby is FREE!" 

Elokuvan alkuperäinen Dobby
Amigurumi Dobby

Dobby on tehty kaksinkertaisesta 7 veljestä -langasta. Koukku taisi olla kokoa 4,5. Vihreät turvasilmät (oliskohan ollut 22 mm?) tilasin eBayn kautta. Niiden alle leikkasin valkoista huopaa, jonka ompelin muutamasta kohtaa reunoista kiinni. Päälle virkkasin ja ompelin vielä luomet.

Korviin olen myös tyytyväinen! Muodosta tuli hyvä ja koostakin sopiva. Lisäksi onnistuin tekemään niitä kaksi tarpeeksi samanmuotoista, vaikka uhmasinkin onneani enkä kirjoittanut ekaa tehdessä muistiinpanoja... :P

"Dobby has no master. Dobby is a free elf!"

Valitettavasti tämä yksilö ei myöskään ole osoittanut mielenkiintoa keittiössä kasvavaan tiskivuoreen tai muihinkaan kotiaskareisiin... Täytyy ehkä ripustaa tällainen kyltti näkyviin muistutukseksi itselleni. ;)


Tunteisiin vetoava Dobby

Loppuun pikku fakta Potter elokuvien maailmasta:
Dobbyn ulkonäköä muutettiin sen ensiesiintymisen jälkeen sympaattisemmaksi, jotta sen traaginen kohtalo koskettaisi katsojia enemmän.

Mun puolesta ei olis tarvinnut, se riipii joka tapauksessa.


"What a beautiful place... to be with friends."

9 kommenttia: