Tervetuloa hahmosten ihmeelliseen maailmaan!

2011 jäi tämä tyttö koukkuun.

Ilman minkäänlaista käsityötaustaa tai -taitoja virkkasin ensimmäisen wannabe-palloni ja sillä tiellä ollaan.
"En ikinä osaisi"?
- Niin minäkin joskus ajattelin.

torstai 13. lokakuuta 2016

I had a black dog

Aurinkoista syksyä arvon hahmodiggarit! :)

Juttu on julkaistu ainakin Seutunelosen lehdissä
Kerroin sadannen hahmon postauksessa masennuksestani, sekä tämän virkkausharrastuksen merkityksestä siitä toipumisessa. Myös ystäväni Sini teki haastiksen, jossa käsiteltiin samoja teemoja. Kiitos vielä kerran Sibe! :)

Mikäli kiinnostaa, juttu on luettavissa sivulla 12, osoitteessa: http://www.e-pages.dk/paijat/198/

Tältä pohjalta halusin luoda hahmon.

Mieleeni nousi australialaisen Matthew Johnstonen omista kokemuksistaan luoma ja kuvittama kirja I had a black dog, jossa masennusta kuvataan mustana koirana.

Se onnistuu mielestäni kuvaamaan tätä monimutkaista sairautta ymmärrettävästi, ja suosittelenkin katsomaan WHO:n samaisen kuvitusten pohjalta luoman videon, mikäli et ole sitä vielä nähnyt.Niinpä siis, minun oli luotava oma koirani!
Oli hauskaa (kyllä, sitä sanaa voi käyttää samassa postauksessa masennuksen kanssa) luoda jotain pitkästä aikaa ilman sen tarkempaa suunnitelmaa. Loin pohjaksi mustan koiran, ja annoin intuition viedä!


Tein ensin kokeeksi enemmänkin kuvioita ja kikkailuja, mutta jotenkin pelkistetympi tuntui paremmalta, joten päädyin purkamaan juttuja pois vielä ihan loppusuoralla.

Jos nyt jotain haluaisin tehdä tämän kanssa toisin, niin luultavasti silmät. Sain niiden tekemiseen paremman idean vasta kun hahmo oli jo ommeltu kasaan ja turvasilmät kiinnitetty. :D Tyypillistä!


Tällainen kaveri minulla oli esitellä teille tällä kertaa. :)
Sen sijaan "pojat" voivat alkaa jo pikkuhiljaa tiivistää ja tehdä hahmohyllyssäni tilaa, sillä seuraava sankari on jo matkalla. ;) Mikäli haluat vihiä seuraavasta tekeillä olevasta hahmosta, suosittelen vilkaisemaan Hillywood Shown tekemiä mahtavia parodioita YouTubesta. Siellä tämä tekeillä oleva kaverikin viipottaa...

Ensi postaukseen siis, se on tsau! :)

P.s. mikäli et malta odottaa ensi postaukseen saakka, niin kannattaa ottaa Hahmoset seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa. Siellä tarjolla maistiaisia ja kuulumisia postausten välilläkin!

4 kommenttia:

 1. Voi minustahan nuo silmät on oikein hyvät ja ilmeikkäät.

  VastaaPoista
 2. Hei! Luin lehdestä sinusta ja "hahmoistasi", aivan ihania! Saanko kertoa siitä ruotsinkielisessä blogissani, viitata kuviin, blogiisi ja vielä siihen videoon mustasta koirasta. Sehän kuvaa niin tarkalleen miltä voi tuntua kun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Ilman muuta viittaa vaan, kunhan lähde käy tekstistä ilmi. Ja laita vaikka tähän kommentteihin jutusta vielä linkki kun julkaiset. Olisi kiva käydä vilkaisemassa! :) Terkuin, Jenni

   Poista
  2. No nyt on kirjoitettu :). Eli mun "nimeä" klikkaamalla täällä ylhäällä pääset sinne. Hyvää jatkoa sinulle :)!

   Poista