Tervetuloa hahmosten ihmeelliseen maailmaan!

2011 jäi tämä tyttö koukkuun.

Ilman minkäänlaista käsityötaustaa tai -taitoja virkkasin ensimmäisen wannabe-palloni ja sillä tiellä ollaan.
"En ikinä osaisi"?
- Niin minäkin joskus ajattelin.

torstai 9. lokakuuta 2014

You shall not pass!!


Olisinkohan ollut 10 v. kun isäni kaivoi kaapin pohjalta tiiliskiven kokoisen kirjan ja ojensi haasteena minulle. Painos oli minua vanhempi ja fontti pienenpientä. Teksti vilisi mitä vaikeampia paikan- ja henkilöiden nimiä. Se todella oli haaste, jopa minunlaiselleni lukutoukalle, ja otin sen mitä innokkaimmin vastaan. Sen tiiliskiven nimi on Taru sormusten herrasta.

Selittäkää joku mulle tää kansikuva?
Nykyisin tuo tiiliskivi löytyy edelleen kirjahyllystäni. Se on kulkenut mukana seikkailuissani kaikki nämä vuodet. Paperikannet ovat matkan varrella hajonneet ja karttaliite repeillyt. Lukeudun siis niihin hulluihin jotka ovat kahlanneet trilogian kannesta kanteen ainakin viiteen kertaan.
Joo, onhan se paikoin pelkkää tylsää vaeltamista ja täynnä viittauksia tapahtumiin ja henkilöihin joista ei ole mitään käsitystä, mutta on se myös kiistaton fantasiakirjallisuuden kuningas. Ja onhan siitä tehty kolme maailmanhistorian parasta elokuvaakin. Että sikäli.

Vanha ja repeillyt karttaliite sai uuden elämän seinällä


Valkokankaalta tutun Gandalfin parran takaa löytyy Ian McKellen

Gandalf Harmaa


Amigurumi Gandalf
Kukapa ei kaipaisi elämäänsä vanhaa viisasta velhoa huutamaan "You shall not pass" kaikenmaailman takaa-ajaville paholaisille sekä ystävällisesti kehottamaan "paetkaa hölmöt" vaaran uhatessa? No niinpä. Siksipä päätinkin virkata Dr Reidin ja Severus Snapen seuraksi kirjahyllyyn oman Gandalfin.

3 kommenttia: